De zomer staat weer voor de deur! Tijd om de barbecue langzaamaan van zolder te halen en de eerste zomerse recepten op te zoeken. Er zijn op internet tal van verrukkelijke barbecuerecepten te vinden om de zomer door te komen! In dit artikel geven we je vijf tips voor heerlijke gerechten voor op de barbecue. Om je gerecht compleet te maken kun je deze combineren met een stokbroodje of een zomerse salade. Ook een lekker wijntje of biertje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het barbecueën! Met wie steek jij de eerste barbecue van dit jaar aan?

Tip 1: kipspiesjes met paprika

Een van de meest simpele barbecuerecepten is een kipspiesje met paprika. Hierbij rijg je een combinatie van stukjes kip en paprika op een satéprikker, die je vervolgens op de barbecue legt. Combineer de spiesjes met een lekkere barbecuesaus en een beetje citroensap om het gerecht compleet te maken. Ook is het verstandig om de kipblokjes vooraf te bestrooien met chilipeper en zout. Tijdens het grillen van de spiesjes dien je deze regelmatig om te draaien. Zo voorkom je dat de ene kant van de kip bruiner wordt dan de andere zijdes.

Tip 2: entrecote met kruidenboter

Voor veel mensen is de entrecote een van de lekkerste stukken vlees voor op de barbecue, naast bijvoorbeeld spareribs. Voordat je de entrecote op de barbecue legt dien je deze goed te marineren. Zo wordt het stukje vlees nog lekkerder! Het marineren doe je met een combinatie van knoflook, rozemarijn, tijm en peterselie. Snijd de verschillende kruiden fijn en voeg een klein scheutje olie aan het mengsel toe. Je kunt het mengsel vervolgens op smaak brengen met een beetje peper en zout. Tot slot dien je de zelfgemaakte marinade over de entrecote te smeren, om deze vervolgens te kunnen grillen. Is de entrecote klaar? Smeer dan nog wat kruidenboter over de entrecote.

Tip 3: gemarineerde zalm bereiden

Mocht je vis lekkerder vinden dan vlees, dan kun je ook voor gemarineerde zalm op de barbecue kiezen. Het marineren van de zalm doe je in dit geval met gemberpoeder, knoflookpoeder, sojasaus, sinaasappelsap en een klein beetje honing. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en leg ze samen met de zalm in een afgesloten zakje in de koelkast. Laat het geheel een kwartiertje liggen, om de marinade enigszins in de zalm te laten trekken. Nu kun je de zalm grillen!

Tip 4: exotische visspiesjes

Een goed alternatief voor de gemarineerde zalm is het bereiden van exotische visspiesjes. De spiesjes maak je met koolvisfilet, stukje ananas en kleine stukjes ui! De combinatie van deze ingrediënten geeft de spiesjes een verrukkelijke smaak. Bij het bereiden van de koolvisfilet doe je er verstandig aan om deze vooraf te besprenkelen met een klein beetje citroensap. Eventueel kun je ook kleine stukjes paprika aan de spiesjes toevoegen.

Tip 5: volg een workshop voor de barbecue

Wist je dat er tegenwoordig workshops aangeboden worden om goed te kunnen barbecueën? Een barbecue workshop volgen maakt het in de zomer nog makkelijker om de lekkerste gerechten te bereiden.