De keuken is de centrale plek om te koken, maar ook de plek waar je als gezin samenkomt. Samen de dag doornemen, heerlijk ontspannen en genieten van een voedzame maaltijd. Niet ieder keuken is even ruim en dus ben je vaak gedwongen om slimme toepassingen te bedenken om te voorkomen dat de keuken snel veranderd in een opslagplaats. Met handige keukenhacks laat je de keuken altijd netjes en realiseer je binnen een mum van tijd extra opbergruimte. Natuurlijk kan je de keuken ook verbouwen, maar dat zou niet echte een keukenhack zijn.

Tijdschrifthouders als planken

Ook in het vriesgedeelte van je koelkast heb je ‘dode’ hoeken. Gebruik tijdschrifthouders en maak zo plankjes voor extra opbergruimte.

Douchestang voor je pannendeksels

Heb je er altijd moeite mee op de deksels van je pannen goed en netjes op te bergen? Is niet langer nodig. Monteer een douchestang op de keukenmuur en je hebt de perfecte manier op alle deksels netjes op te bergen. Zo heb je ze altijd binnen handbereik en het staat nog decoratief ook.

De tablet als keukenhulp

Gebruik je anno nu nog steeds kookboeken? Niet nodig en super onhandig. De lekkerste recepten en kooktips vind je tegenwoordig online! Gebruik een oude tablet en monteer die op de wand. Je zal die tablet niet altijd gebruiken, in dat geval kan een leuke screensaver je keuken geheel opvrolijken.

Voorraadkast op wieltjes

Zit de spleet tussen de koelkast en de muur er nog steeds? Gebruik de ruimte dan. Ben je een beetje handig met hout en wieltjes? In een handomdraai maak je een handige apothekerskast die je perfect kunt gebruik als voorraadkast.

Creatief indelen

Valt het je ook op hoe vaak je enkel de bodem gebruikt van de kastjes? Met name de kastjes voor de schoonmaakmiddelen hebben nog een zee aan ruimte over. Door een simpele metalen kledingstok te gebruiken kun je veel reinigingsmiddelen ‘ophangen’ en zo ruimte besparen!

7 lifehacks voor in de keuken

Langer bewaren door slim op te bergen

Ken je ze nog? Mandjes van bamboe om groenten in te stomen voor Aziatische gerechten? Deze zijn ideaal om producten als knoflook, ui en sjalotten langer vers te houden. Door natuurlijke ventilatie zorgt voor een optimale luchtstroom waardoor je er langer van kan genieten. Kun je daarna een heerlijke kokossoep maken!

Roest op messen en pannen verwijderen

Gebruik je een vaatwasser? Dan is de kans groot dat het bestek en metalen pannen in de loop der tijd roestplekken gaan vertonen. Zonde, want met eenvoudig trucje verwijder je zo de meest hardnekkige roestvlekken. Laat de messen in een longdrinkglas met water en citroensap staan. Na een paar uur kun je de messen eruit halen en de roest eenvoudig verwijderen.