De tuin is steeds meer een verlengstuk van onze huis aan het worden. Het terras sluit mooi aan bij de kamer en door de overkapping ontstaat er een fraaie beschutte ruimte waar het bijna het hele jaar door goed toeven is. En als het kouder wordt met een straalkachel erbij. En wat doen we doen het liefst? Barbecueën met het gezin, vrienden of familie.

Meer dan een stukje vlees

We verblijven steeds meer buiten voor de gezelligheid. De mobiele warmtebronnen maken het aangenaam. Het fenomeen van buiten eten is geboren in de mediterrane landen waar ’s avonds hele families rond het open vuur zitten. In ons land is de BBQ niet meer weg te denken. De BBQ gebruiken we voor het bereiden van een stukje vlees, slow cooking of het bakken van groenten. In feite worden hele maaltijden bereid op de barbecue.

De verschillende vormen van de retro BBQ

Er zijn heel veel verschillende vormen en soorten BBQ’s. Een hele mooie trendy vorm is de Retro BBQ. Geïnspireerd op het zwoele zuiden van Amerika is alleen het kijken naar deze buitenkeuken al een lust voor het oog. Dit hoogwaardige design-product werkt op gas en retro betekent hier dat het materiaalgebruik, het ontwerp en het design teruggrijpen naar de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Uiteraard is het gebruiksgemak van nu maar de look & feel van een Retro BBQ, in combinatie met echte Memphis bbq-sauce en een heerlijk stukje vlees maakt een feestelijke avond met vrienden compleet.