De grillmasters onder ons gebruiken de barbecue het hele jaar door. Zelfs bij wind en regen ligt het vlees lekker te braden en worden de groentes gestoomd. Een echte buitenkok draait er zijn spatel niet voor om. Om de lekkerste barbecue recepten te bereiden zijn goede accessoires onmisbaar. Je hebt goede tools nodig om zo goed mogelijk van start te gaan. Welke tools dit zijn hebben we handig voor je op een rijtje gezet.

Een leren schort

Bbq staat voor stoer en ambachtelijk, een leren schort kan hierbij zeker niet ontbreken. Een leren schort gaat jaren mee en wordt met de tijd alleen maar mooier. Leer wordt alsmaar soepeler en vormt zich steeds meer naar je lichaam. Je wilt goed beschermd zijn tegen de dampen en de spetters die van de grill afkomen en je wilt kwaliteit. Leer is een natuurproduct en de schorten worden met de hand gemaakt.

Kookgerei

Je kunt geen grillmaster zijn zonder fatsoenlijk kookgerei. Wat we hieronder verstaan? Spatels, tangen, draaispitten en vleesthermometers. Zonder deze middelen is het resultaat nou eenmaal niet zo spetterend. Je wilt je barbecue optimaal gebruiken en daarvoor heb je middelen nodig. Je kunt het gerei in de zak van je leren schort meedragen, zo heb je alles bij de hand! Heel handig.

Barbecuepannen

Er zijn allerlei verschillende soorten barbecuepannen die je kunt gebruiken op de barbecue. Stoofpannen, wokpannen, maar ook wafelijzers en de pizzasteen vallen onder deze categorie. Dankzij deze handige hulpmiddelen kun je allerlei verschillende soorten voeding bereiden op de barbecue. Je hoeft dus niet speciaal voor je aardappeltjes en groenten binnen te blijven, neem alles mee naar buiten en sla je slag. Let goed op het merk van je bbq en de mogelijkheid om de pannen op dit model te gebruiken, het kan altijd zijn dat sommige pannen niet passen!