Wist je dat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten bierglazen ontstaan? Voor veel mensen is het vaasje, welke ook wel Amsterdammer genoemd wordt, het meest bekende bierglas. Dit type bierglas kom bij elke gelegenheid van pas! Het bierglas heeft een langwerpige vorm, die aan de bovenzijde iets breder is dan aan de onderzijde. Je kunt het bierglas aan de onderkant makkelijk vasthouden, doordat je hand volledig om het glas valt. Houd er rekening mee, dat je bij het bestellen van een vaasje keuze kan hebben uit verschillende modellen. Het verschil zit in dit geval in de dikte van het gebruikte glas. Het ene glas is erg dun, terwijl het andere glas een wat dikkere rand heeft. Wat heeft bij jou de voorkeur? 

Verschillende soorten bierglazen 

Zoals reeds beschreven werd, is het vaasje het meest bekende bierglas. Er zijn echter tal van andere mogelijkheden. Kijk ook eens naar een bierpul! Je kent dit type bierglas wellicht van de Duitse feesten in oktober. Dit bierglas is wellicht wat minder geschikt voor bij een diner. Je kunt het glas wel gebruiken, wanneer je een feest in de tuin geeft voor vrienden. Ook het boerke, de bokaal en de jonker zijn bekende soorten bierglazen. Zoek eens plaatjes van deze bierglazen op, om te kijken welke van de glazen jij herkent en al eens gebruikt hebt. 

Bierglas voor speciale biersoorten 

Naast het reguliere pils wat vaak gedronken wordt, zijn ook de speciale biersoorten sterk in opkomst. In steeds meer supermarkten worden losse flesjes van deze speciale biertjes aangeboden. Het maakt bier drinken nog leuker, omdat je steeds weer andere smaken kunt uitproberen. Voor het drinken van deze speciale biersoorten worden andere bierglazen aangeboden, dan voor het drinken van een normaal glaasje pils. Deze bierglazen voor speciale biersoorten hebben aan de onderzijde een pootje en lopen naar boven toe spits af. Vaak is een dergelijk glas gemaakt van een heel dun glas, waardoor deze prettig drinkt. Een dergelijk glas wordt ook wel gebruikt voor het drinken van whisky. 

Bierglazen online bestellen 

Wanneer je een normale interieurwinkel bezoekt, zal men hier niet altijd verschillende soorten bierglazen hebben. Vaak worden alleen de Amsterdammer en het fluitje aangeboden in winkel. Wil je een uniek type bierglas? In dat geval kun je het bierglas het beste op internet bestellen. Hier heb je de keuze uit een breed scala aan bierglazen. Bierglazen kopen op internet maakt het daarbij mogelijk om bierglazen te laten bedrukken, mocht je het leuk vinden om een glas met je eigen naam te hebben. Ook leuk is het om acties af te wachten, waarbij je glazen bij bepaalde biermerken krijgt. Sommige mensen verzamelen de glazen van verschillende merken bier! 

Tip: zeker wanneer je verschillende soorten bierglazen in huis hebt, kan het leuk zijn om de glazen in een open kast te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de glazen op te hangen aan een houten plank. Je kunt zo’n plank van gaten voorzien, waarin de glazen kunnen worden opgehangen.