Ben je al een tijdje aan het proberen om af te vallen? Schiet het echter gewoon niet op? Dit is een probleem dat veel Nederlanders hebben. Afvallen is ook moeilijk en kan mentaal zwaar zijn. Toch is het zeker niet onmogelijk. Een belangrijk onderdeel van het afvallen zijn eiwitten. Waarom dit zo’n belangrijk onderdeel is en wat eiwitrijke voeding is, lees je in dit artikel. Ook zal het gebruik van voedingssupplementen worden beschreven

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zijn erg belangrijk tijdens het afvallen. Dit heeft te maken met een aantal dingen. Allereerst zorgen eiwitten ervoor dat je een vol gevoel krijgt, terwijl je weinig calorieën binnen krijgt. Dit zorgt er dus voor dat je weinig honger hebt tijdens het afvallen. Eiwitten stimuleren ook het vet verbranden.  Je verliest namelijk tijdens het afvallen zowel vet als spier. Door eiwitten in te nemen wordt het verliezen van spiermassa beperkt en juist meer vet verbrand.

Eiwitrijke voeding

Het is dan natuurlijk ook fijn om te weten in welke voeding veel eiwitten zitten. Er zijn twee soorten eiwitten. Dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten in vlees-, vis- en zuivelproducten. Er zijn ook plantaardige eiwitten. Denk hierbij aan groente, fruit en noten. Natuurlijk zit er niet in elk product binnen vlees, vis, zuivel en plantaardige eiwitten evenveel eiwitten. Droge kip is een eiwitrijk product dat veel wordt gegeten tijdens het afvallen. Hier zitten veel eiwitten in en weinig vetten.

Gebruik van voedingssupplementen

Je kan ook je eiwitten halen door gebruik te maken van voedingssupplementen. Dit moet wel worden gezien als een toevoeging van een dieet. Je kan niet leven op alleen voedingssupplementen. De eiwitshake is het voedingssupplement voor het afvallen waar veel eiwitten in zitten. Zo’n eiwitshake zorgt ervoor dat je je eiwitten binnen krijgt en dat je geen honger hebt. Ideaal dus. De eiwitshakes van Muscle Concepts zijn van goed kwaliteit en zeker aan te raden.