Koken met kinderen.

Vanaf onze geboorte en met name in onze kinderjaren zijn we erg creatief aangelegd, dit is een aangeboren talent die bij veel van ons naarmate we ouder worden steeds minder wordt en in veel gevallen helemaal verdwijnt. Dit heeft meerdere redenen en waarom onze creativiteit langzaam verdwijnt ga ik nu niet op in omdat dat een ander lang onderwerp kan zijn. 😉 Dit zullen we een andere keer moeten doen. We gaan het in dit artikel hebben over koken met kinderen.

Ik ben sowieso een voorstander ervan om de creativiteit in mezelf en mijn kinderen levend te houden, puur omdat dit alleen maar voordelen heeft en je veel verder kan brengen in het leven en vooral het leven een stuk leuker maakt! Denk aan artiesten, kunstenaars, muzikanten, schilders maar ook koks, allemaal voorbeelden van mensen die elke dag nog steeds het creatieve gedeelte van hun brein laten werken en goed gebruiken.

Koken is creatief bezig zijn.

Kinderen zijn dol op knutselen, tekenen, muziek maken maar dus ook op koken, welk kind wil nou niet zijn ouders helpen met het eten maken en het liefst elke dag. Koken met kinderen is dan ook erg leuk maar kan als ouder ook vermoeiend zijn, want wat moet je met je kind gaan maken, de recepten zullen wat makkelijker moeten zijn, en vooral lekker gevonden moeten worden door je kids.

We hebben er als ouder ook niet altijd tijd voor om na ons werk ook nog met je kroost in de keuken te gaan staan en een maaltijd te bereiden, dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd maar we gaan nu even uit van de kleintjes die graag nog met hun mama of papa koken. Het duurt allemaal wat langer en daar hebben we niet altijd zin in.

Daarom ga ik het over maaltijdboxen hebben en hoe deze een positieve bijdrage kunnen hebben bij het koken met kinderen.

Maaltijdboxen voor kinderen.

Maaltijdboxen zijn erg gewild vanwege het gemak en de gezonde recepten die met erg verse producten bij je thuis bezorgd worden, dit op zich zijn al genoeg voordelen om een maaltijdbox te proberen. Deze boxen zijn een gemak en met deze verse producten en lekkere gezonde recepten zet je ook nog eens in een mum van tijd een gerecht op tafel. Enorm tijdbesparend!

Je hebt ze dan ook in allerlei maten en vormen, denk daarbij aan vegetarische boxen, boxen voor een persoon of biologische boxen. Een andere vorm van deze boxen zijn de familieboxen die gericht zijn op de wensen van gezinnen met kinderen, er wordt dan rekening gehouden met recepten die kinderen lekker vinden, en wordt er minder kruidig gekookt en soms zelfs zoutloos aangezien zout voor kleine kinderen erg ongezond is.

Familieboxen.

koken met kinderenDeze familieboxen zijn meteen ook een ideale uitkomst als het gaat om koken met kinderen.

De voordelen zijn eindeloos, je hoeft niet na te denken over wat we gaan eten, je hoeft geen boodschappen te doen, je krijgt deze boxen vol met verse producten in exacte hoeveelheden thuis bezorgd compleet met gezonde recepten en je hebt dus geen verspilling van voedsel. De recepten worden samengesteld door experts op het gebied van voeding en zijn uitgebalanceerd volgens de schijf van vijf waardoor je erg gezond en gevarieerd eet.

Je kunt je wel voorstellen dat het koken met je kinderen zo ook erg makkelijk wordt, je volgt de recepten en kijkt wat je kinderen kunnen doen zoals het schillen van de wortels of het hakken van de kruiden, natuurlijk vinden ze even in de pan roeren ook helemaal geweldig en dan hebben we het nog niet eens gehad over zelf pizza maken.

Kinderen vinden dit geweldig, af en toe stiekem een hapje om even te proeven en wanneer het recept op tafel wordt gezet zijn ze helemaal trots en dat maakt jou als ouder toch gelukkig?

Omdat we het allemaal zo druk hebben met werk en gezin is het soms lastig om overal tijd voor te vinden met name de dingen die je erg leuk vind om te doen zoals tijd door brengen met je kids, met deze boxen wordt een het wel erg makkelijk gemaakt en tegelijkertijd ook een stukje creativiteit van je ontnomen, maar er wordt je ook iets nieuws gegeven en dat is tijd, tijd met je kinderen, lekker samen koken.

Voordelen van de Familie maaltijdboxen.

Er zijn meer voordelen dan nadelen van zo’n maaltijdbox, zie hieronder een paar belangrijke voordelen.

  • Tijdbesparend.
  • Makkelijke recepten.
  • Kinderen kunnen helpen.
  • Lekkere kindvriendelijke recepten.
  • Gezond eten met gevarieerde uitgebalanceerde gerechten.

HelloFresh

Niet alle kinderen zijn lastige eters dus hoef je niet speciaal naar een familiebox te kijken en kan een standaard maaltijdbox ook al goed zijn, de keuze is tenslotte reuze. Er zijn dan ook veel aanbieders van deze boxen en soms kun je door de bomen het bos niet meer zien.

Een goede bezorger van maaltijdboxen is bijvoorbeeld HelloFresh, ze hebben aan alle wensen van de consument gedacht zo hebben ze een standaard “Originalbox” een “Veggiebox” maar ook een “Familybox” speciaal voor gezinnen met kinderen en zorgen voor recepten die kinderen lekker vinden en leuk om te maken. Wanneer je van plan bent om zo’n box aan te schaffen wil ik je wel even aanraden om te kijken naar een korting hiervoor, je kunt tegenwoordig voor bijna alles wel een korting op het internet vinden, ik heb alvast voor je gezocht en op deze website kun je een leuke HelloFresh korting vinden.

Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon.

HelloFresh is natuurlijk niet de enige die deze boxen bezorgd in Nederland ook Mathijs Maaltijdbox heeft bijvoorbeeld een familiebox, Marley Spoon is ook een sterke maaltijdenbox bezorger die een aparte familiebox aanbied en daar rekening houd met kinderen en meerdere personen, ook voor deze kun je leuke kortingen vinden ik zou daarom even kijken op de website van www.maaltijdbox-vergelijken.nl

Deze website houd zich alleen bezig met maaltijdboxen, je kunt er het laatste nieuws vinden, ervaringen van gebruikers lezen maar dus ook kortingen vinden.

Tot slot.

Zoals je kunt lezen ben ik erg blij met deze uitvinding en kook ik vaak met mijn dochter uit de boxen van HelloFresh, Mathijs en Marley Spoon, mede omdat ik ze allemaal te gek vind en door het wisselen tussen de boxen blijft het leuk en kun je vaker gebruik maken van kortingen 😉

Mijn dochter vind het geweldig als ze me weer mag helpen en vraagt bijna elke dag “Mag ik helpen met eten maken?” soms wel soms niet maar dankzij de maaltijdboxen een stuk vaker, juist omdat het al zo makkelijk is.

Mocht je ook een keer een maaltijdbox gaan proberen dan wens ik je veel plezier!