Lekker en gezellig

Wat is er nou leuker dan met uw team gezellig een avondje barbecueën? Nou, een workshop krijgen over hoe je het vlees of groenten zo lekker mogelijk krijgt. Je kan in Amsterdam lekker gaan barbecueën als u bijvoorbeeld wat te vieren heeft, of als u spontaan zin heeft om te barbecueën op een meester BBQ. Bij deze workshop wordt er niet gebarbecued op kleine oude BBC’s maar op de welbekende Green egg BBQ.

Green egg workshop Amsterdam

Heeft u dus zin in een avondje barbecueën? Dat kan zeker. In Amsterdam kunt u workshop boeken. Dit wordt gegeven op verschillende niveaus. Er is een workshop voor beginners. Daar wordt het standaard barbecueën uitgelegd. Maar er zijn ook workshops voor de gevorderden en professionals. Dit gebeurt dus op de green egg. Van de green egg bestaan meerdere soorten. De small green egg en de big green egg zijn de bekendste. Bij de BBQ workshop wordt er gewerkt met de big green egg. De green egg is de beste BBQ die er op dit moment is. Mede door de vorm en de dubbele wand vind er een heteluchtcirculatie plaats in de green egg. De temperatuur is makkelijk te regelen door de luchtschuif en de gietijzeren regeldop af te stellen.

De voordelen van de green egg zijn dat het voedsel wat er op licht sneller gaar is en het droogt zeker niet uit, daardoor verliest het voedsel ook hun smaak niet.
Met de green egg kan je echt alles. Zo kan de green egg bakken, koken, roken, grillen, stoven en slow cooking. Wellicht zeggen sommige dingen u niks. Dit kan u allemaal leren op een green egg workshop is Amsterdam.
De green egg is erg gebruiksvriendelijk. Zo hoeft u niet lang te wachten totdat de green egg is opgewarmd. Meestal is hij in vijftien minuten klaar voor gebruik.
Ook is er bij het maken van de green egg gedacht aan veiligheid. Er is een deksel op de bovenkant geplaatst zodat er geen narigheid ontstaat. De buitenkant van de green egg wordt nooit gloeiend heet. De green egg is dus echt kindvriendelijk.
De green egg is bestemd tegen alle weersomstandigheden en is bestemd tegen temperaturen van -30 en +500 graden.
De green egg is zo ontworpen dat hij nuttig is maar ook erg mooi is. Zodat uw hem gewoon in uw tuin kan laten staan.

Wat heb je nodig bij het barbecueën?

Naast een BBQ heeft u natuurlijk ook andere dingen nodig.

Kolen zijn heel belangrijk bij het barbecueën. De kwaliteit van het vlees wordt deels bepaalt door de kwaliteit van de kolen. Bij de green egg kunt u ook houtskool erbij kopen. Dit is van erg hoge kwaliteit en gaan van 10 tot 20 uur mee. Afhankelijk van de temperatuur die u gebruikt.
Een BBQ vork is ook belangrijk. Deze kan u bij elke BBQ winkel kopen. Zorg alleen bij het gebruik dat u niet eerst in rauw vlees prikt en daarna in het al gegaarde vlees. Dat zou schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de benutter.
BBQ grillplaat zit meestal al bij de BBQ die u koopt. Zorg altijd wel dat de grillplaat schoon is voor dat u gaat barbecueën. Anders zou de kwaliteit van het vlees kunnen dalen. En dat zou zonde zijn.