Om je energiek en fit te voelen, is het van belang om gezond en gevarieerd te eten. Als je geen eetlust hebt is dit erg vervelend. Je lichaam heeft namelijk voeding nodig om energie te kunnen produceren. Wij geven je handige tips om je eetlust weer terug te krijgen.

  • Zorg voor voldoende ontspanning

Stress kan er voor zorgen dat je eetlust sterk verminderd. Om stress te verminderen is het van belang om te zorgen voor voldoende ontspanning. Ga naar een heerlijke sauna of plan eens een dagje helemaal vrij om even thuis niks te doen. Deze rust is erg belangrijk om je eetlust weer rustig terug te krijgen.

    • Maak gebruik van een e-sigaret
      Een elektrische sigaret kan je helpen om je eetlust weer te krijgen. Als je momenteel veel sigaretten rookt, dan is het goed mogelijk dat je eetlust hierdoor sterk verminderd. Met een e-sigaret zal je in kleine stapjes je eetlust weer terug krijgen.
  • Neem kleinere porties

Als je weinig zin hebt om te eten, is het een hele volle bord niet aantrekkelijk om je zin in eten op te wekken. Een grote aanrader is om daarom te starten met hele kleine porties. Je kunt hierin doelen stellen door bijvoorbeeld te zeggen dat je de eerste dag alleen maar de helft moet opeten, de tweede dag kun je driekwart opeten en misschien kun je de derde dag al je hele kleine portie helemaal opeten. Op deze manier kun je het rustig opbouwen totdat je weer een normale eetlust hebt.

Aan de hand van deze tips kan ook jij je eetlust weer rustig terugkrijgen. Het is namelijk erg belangrijk om voldoende energie te hebben zodat jij je kunt focussen op je werk of gezin. Hiervoor is het noodzakelijk om gezond en gevarieerd te eten.