Het gebruik van voedingssupplementen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Veel mensen voegen de voedingssupplementen, waarvan BCAA pillen een voorbeeld zijn, aan hun voedingspatroon toe. Toch is het niet altijd slim om voor deze supplementen te kiezen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om deze pillen als een vervanger voor een volledige maaltijd te gebruiken! Soms wordt gedacht, dat je op die manier sneller af kunt vallen. Dit is echter niet waar, omdat je lichaam niet alle bouwstoffen binnenkrijgt. 

De voedingssupplementen komen echter wel van pas, wanneer je meer wilt gaan sporten. In dit geval kunnen de supplementen bijdragen aan het herstel van spieren. Zo kun je sneller aan een volgende training beginnen.

Afvallen met voedingssupplementen en meer beweging 

Doordat het herstel van spieren bevorderd wordt bij het gebruik van deze voedingssupplementen, kun je eerder aan een volgende training beginnen. Zo zal je per week meer sporten, waardoor je ook meer overtollig vet verliest. Houd er rekening mee, dat het belangrijk is om goed naar je lichaam te luisteren. Wanneer je nog last hebt van spierpijn, is het onverstandig om intensief te gaan sporten. Je spieren en het spierweefsel rondom spieren zouden hierbij ernstig overbelast kunnen raken. Iets wat je wilt voorkomen! 

Tip: kijk goed naar het meest geschikte moment om de voedingssupplementen te nemen. Er zijn voedingssupplementen die voorafgaand, tijdens of na een training gebruikt kunnen worden. De voedingssupplementen die voorafgaand of tijdens trainingen genuttigd worden, zijn voornamelijk bedoeld om je energiepeil te verhogen. Zo kun je een training langer volhouden. 

Voedingssupplementen combineren met gezonde AH recepten

Eerder werd al beschreven, dat de voedingssupplementen niet gebruikt kunnen worden als een vervanger voor complete maaltijden. Het is daarom verstandig om vooraf goed te kijken naar je huidige eetpatroon en de voedingssupplementen hierin te verwerken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de voedingssupplementen als een soort tussendoortje te nemen. Naast de BCAA pillen, zou je ook voor een shake kunnen kiezen. De shake kun je in de ochtend of tijdens de lunch drinken. Zo dient een voedingssupplement als aanvulling op je reguliere eetpatroon. 

Tip: om het afvallen te stimuleren is het logischerwijs slim om naar caloriearme en gezonde AH recepten te zoeken. Neem bijvoorbeeld wat vaker een salade, om te voorkomen dat je onnodig veel ongezonde vetten binnenkrijgt. Er zijn op internet talloze lekkere recepten te vinden, die voorkomen dat je snel veel gewicht aankomt. 

Bestel je voedingssupplementen eenvoudig online 

Voor de aanschaf van voedingssupplementen hoef je niet naar een supermarkt. Je kunt ze eenvoudig online bestellen! Het voordeel van webwinkels met voedingssupplementen is het feit, dat ze hier een groot aanbod aan supplementen hebben. Zo vind je altijd een type voedingssupplement, die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Kies je voor de pillen, of heb je liever poeders voor een shake? Het kan slim zijn om eerst een aantal verschillende proefverpakkingen aan te schaffen. Dit maakt het makkelijker om te achterhalen welke voedingssupplementen het meest in de smaak zullen vallen. Vervolgens kun je een grotere verpakking aanschaffen om te profiteren van korting.