Er zijn erg veel wijnen en gerechten die goed bij elkaar zouden kunnen passen. Vaak ligt het ook aan de smaak van de persoon want ze kunnen bijvoorbeeld wel van een rode wijn houden, maar dan niet van vlees. Over de hele wereld wordt er wijn gedronken bij gerechten omdat het dan een goede mix is. Een populaire wijn is een droge witte wijn die goed bij een stevige vis of kip zou kunnen passen. Bij deze visgerechten worden vaak groenten erbij geleverd en dat is dan met deze wijn een goede combinatie. De zoete wijnen zijn een goede combinatie met pittig eten. Pittig eten komt vooral uit Aziatische landen, zoals India, Thailand en China. De pittige smaken is goed samen te voegen met zoete witten wijnen.

Gerechten die goed passen bij rode wijn.

Iedereen heeft een eigen smaak en daarom vinden mensen rode wijn lekkerder dan witte wijn. Daarnaast zijn er ook nog mousserende wijnen, zoals champagne die goed te combineren met zoute gerechten. Met zoutige gerechten wordt frietjes, kaviaar, sushi en popcorn bedoelt. Een zin die door mensen wordt gebruikt om te weten welke wijn je moet drinken bij welk gerecht is ‘Rood bij vlees, wit bij vis’. Deze zin gebruikt niet iedereen maar vaak worden deze wijnen wel bij deze gerechten gedronken. Een lichte rode wijn past goed bij de gerechten uit de Franse keuken want dit zijn vaak rechten met paddenstoelen en vlees. Een medium rode wijn is beter bij gerechten die uit de Spaanse en Italiaanse keuken komen. Dat zijn vooral vleesgerechten met groeten erbij, zoals bij gedroogde ham, varken, eend en lam. Geroosterd en gerookt vlees is prima te combineren met een vette rode wijn. Het is duidelijk dat een rode wijn perfect met vleesgerechten te combineren is volgens mensen, maar het kan ook aan je smaak liggen dat je niet van deze wijn houdt of dat je dit gerecht lekker vindt.

Een lekkere wijn voor tijdens de warmere dagen.

In de zomer is het heerlijk om een fijn wijntje te nemen terwijl je in de zon zit. Als je op vakantie bent geniet je vaak meer dan wanneer je thuis bent en daarom nemen mensen dan vaak een wijntje bij het eten. Er wordt soms gezegd dat rode wijnen te zwaar zijn voor zomerse gerechten en dan wordt er vaak een rosé of witte wijn genomen omdat deze een lichtere smaak heeft. Voor goede wijnen bij de lekkerste gerechten kan je perfect terecht bij VKwijn.nl die een uitgebreid assortiment heeft aan verschillende wijnen.